«NEXT STEP UKRAINE» – реабілітаційний центр, де відроджуються захисники України!

«NEXT STEP UKRAINE» – реабілітаційний центр, де відроджуються захисники України!
15:18 27.10.2020
«NEXT STEP UKRAINE» – реабілітаційний центр, де відроджуються захисники України!

Біля Києва, в містечку Ірпінь, функціонує унікальний реабілітаційний центр, у якому проходять оздоровчі курси учасники російсько-української війни. «NEXT STEP UKRAINE» – саме так називається проєкт відомого в Україні та за її межами Благодійного фонду «Revived Soldiers Ukraine» («Відродження Захисників України»).

Засновницею, директоркою, а заодно і найактивнішою волонтеркою американського Фонду є жінка-патріот, українка за походженням, громадянка Сполучених Штатів Америки Ірина Ващук-Діспіріо. У 2015 році, як і більшість людей, які не могли стояти осторонь до подій в Україні, Ірина розпочала активну фазу діяльності, ставши на захист тих, хто втратив на війні найцінніше – своє здоров’я.

Спершу це виглядало як самостійна робота небайдужої до чужої біди людини. Ірина Ващук-Діспіріо затрачала свій час, кошти та можливості, щоби організувати допомогу для поранених бійців закордоном. До цієї благородної місії жінка щоразу залучала своїх знайомих, які власними силами забезпечували лікування хлопців у лікарнях США. Перші операції, які проводили для важких пацієнтів з України, були безкоштовними. Проте, кількість хлопців, які потребували допомоги, на жаль, постійно зростала.

Відтак, було вирішено започаткувати в Америці Благодійний фонд «Revived Soldiers Ukraine». Для підтримки цієї благодійної організації долучилося чимало представників української діаспори в Сполучених Штатах, адже кожен бачив дивовижний результат зцілення наших захисників.

Загалом за час створення Благодійного фонду, в Америці на лікуванні із різними травмами побували 45 бійців. Кожен воїн пройшов усі необхідні обстеження, більшість із них були прооперовані і нині продовжують своє відновлення, ставши на шлях свого відродження.

Окрім того, для підтримки діяльності фонду в Америці, його засновниця застосовує всілякі можливості, щоби принести загальну користь для бійців АТО. Зокрема, вона організувала по різних штатах заокеанської країни понад 70 благодійних концертів, збираючи для потреб реабілітації хлопців кошти. Участь у цій благородній місії вже взяли відомі виконавці і благодійники – скрипаль Олександр Божик, співачка Оксана Муха, гурт «Шпилясті кобзарі» тощо.

13 учасників російсько-української війни, які також мали різні нейротравми, мали змогу пройти курс реабілітації в Лос-Анджелесі, де діє тамтешній реабілітаційний центр «NEXT STEP UKRAINE».

Одначе, зважаючи на постійний запит від учасників АТО і чималу затратну частину на лікування одного бійця, було прийнято рішення про започаткування в Україні роботи філії БФ «Відродження Захисників України», директором якого є Юлія Сташків.

Власне тут, в мальовничому містечку України – Ірпіні, у 2019 році розпочав діяльність проєкт української філії фонду – «NEXT STEP UKRAINE». За такий короткий період на базі ірпінського центру мали змогу реабілітуватися 46 захисників Української держави.

Як розповіла PR-менеджер проєкту «NEXT STEP UKRAINE» Олена Кирикович, у кожного хлопця, який побував у реабілітаційному центрі, є своя історія.

Про наш центр знають і самостійно заповнюють анкети для проходження реабілітації. Всі ці заявки ми розглядаємо, призначаємо зустрічі хлопців із нашими реабілітологами, вивчаємо їхні діагнози. І, якщо наші фахівці бачать, що цю людину вони зможуть поставити на ноги, то ми їх запрошуємо в Ірпінь, - розповіла представниця центру.

Для хлопців, які потрапляють сюди, створені всі умови для їхнього повноцінного перебування та одужання.

  • По-перше, хлопці проходять щоденні тренування на унікальному та єдиному в Україні обладнанні, серед якого – RT-300 SLSA (функціональна електростимуляція), Xcite (електростимуляція) та Nustep (імітація ходи), яким користуються пацієнти з нейротравмами в США вже протягом останніх десяти років.
  • По-друге, всі, хто потрапив на реабілітацію в центр «NEXT STEP UKRAINE», отримують все необхідне комплексне обстеження спеціалістів, а, в разі потреби, за благодійні кошти фонду «Відродження Захисників України» – хлопців оперують, купують їм ліки, протези чи пластини, тощо.

Ми розуміємо, що всі ми, цивільні, в боргу перед тими, хто ціною власного здоровя захищав нас із Вами, нашу країну. Такою ж є позиція нашої засновниці Ірини Ващук-Діспіріо, яка переконана, що ці хлопці є нашими пожиттєвими Героями і ми зобов’язані допомагати їм!, – наголошує Олена Кирикович.

І справді, ці хлопці, які стали на захист нашої країни, мають почувати потрібними в своїй державі. І ми, небайдужі громадяни можемо і маємо для них зробити бодай мінімальне – підтримати їх на шляху до одужання.

До прикладу, щомісячно на утримання реабілітаційного центру «NEXT STEP UKRAINE» в Ірпіні потрібно шість тисяч доларів США. Звісно, це немалі кошти, але за них реабілітовується щонайменше по 10-12 бійців щомісяця. При цьому, жодної копійки хлопці не сплачують, коли перебувають в цьому реабілітаційному центрі. Адже сама реабілітація, оплата праці фахівців, проживання, перебування та харчування для своїх пацієнтів керівництво центру передбачає із благодійних внесків жертводавців.

І допомогти в цьому може кожен із нас, переказавши свою пожертву на рахунок фонду, а, тим самим, підтримавши конкретного бійця, історію про якого можна переглянути на сторінці фонду чи реабілітаційного центру в мережі фейсбук.

Фонд «Відродження Захисників України» продовжує підтримувати воїнів України. Ба більше, в найближчих планах є відкриття реабілітаційного центру у Львові, куди би на відновлення сил брали бійців із західних областей України.

Ми вже на шляху до фінішу. На цей час маємо приміщення, яке беремо в оренду, де, власне будуть відбуватися заняття із реабілітації. Для хлопців, які приїжджатимуть із інших областей до Львова, орендуватимемо житло, – поділилася планами діяльності фонду Олена Кирикович.

Що й казати, це не лише благородна, але й дуже потрібна справа. Адже вона дає надію на зцілення наших Героїв. Варто навести бодай один із прикладів, коли в реабілітаційний центр на лікування приїхав АТОвець із Львівщини Іван Зданевич, про історію якого чуло багато людей. Хлопець, після повернення з АТО, був вимушений податися на заробітки закордон. Проте, перебуваючи в Польщі на роботі, він потрапив у жахливу дорожньо-транспортну пригоду. Після довготривалого перебування в комі, хлопця польські медики навіть хотіли відключити від життєво важливих апаратів. Одначе, мама Івана відмовилась, бо вірила в диво. Саме віра допомогла хлопцеві повернутися до свідомості і шукати шлях до свого одужання. Наполегливість і впертий характер, таки принесли результат: Іван Зданевич знайшов ірпінський центр і, після того як заповнив анкету, зміг потрапити на реабілітацію.

Коли Іван приїхав до нас, то навіть не міг ходити. Він переміщався лише на візку. Проте, наші реабілітологи вже за місяць досягнули бажаного: боєць АТО із візка став на ноги і все більше почав переміщатися за допомогою палиці. Крім того, із Іваном працювали логопеди, які допомогли йому усунути дефекти мовлення, що виникли внаслідок нейротравмування», – розповіла PR-менеджер «NEXT STEP UKRAINE».

І таких історій може і буде ще дуже багато. Бо в центрі готові, не покладаючи рук, творити добрі справи, працювати на результат.

Для цього потрібна і наша підтримка, щоби цей результат відчули наші Герої!

Фінансову підтримку на реабілітацію бійців АТО, організовану БФ «Revived Soldiers Ukraine», можна переказати на такі реквізити:

Реквізити благодійного фонду:

  • Назва підприємства//company Name ВІДРОДЖЕННЯ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ БФ
  • Назва банку//Name of the Bank JSC CB «PROCREDITBANK»
  • Код отримувача 42570069
  • IBAN Code UA503209840000026003210415587

Ми в соціальних мережах: