"Обережно міни!" — добірка сервісів про мінну безпеку для дітей

"Обережно міни!" — добірка сервісів про мінну безпеку для дітей
19:00 28.03.2023
"Обережно міни!" — добірка сервісів про мінну безпеку для дітей
Євгенія Рубан
Євгенія Рубан
Читать на русском

Батьки та вчителі мають проводити роз'яснювальну роботу дітьми, щоб убезпечити їх від травмувань вибухонебезпечними предметами. Тому Мінреінтеграції підготувало добірку корисних сервісів та онлайн-уроків, які допоможуть підвищити обізнаність дітей щодо мінної безпеки, передають Хроніки Обухова".

Серія відеороликів «ДСНС розповідає про мінну безпеку». У цих відеоуроках за допомогою схем і помічника – песика Патрона роз’яснюють про попереджувальні знаки, види вибухівок, радіус ураження та що робити у разі їх виявлення.

Комікси «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний ПЕКосвіт» – за допомогою яких можна ознайомити дітей з правилами поведінки у разі знаходження небезпечного предмета у простій та інтерактивній формі.

Асоціація саперів України створила онлайн-курс «Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів». Він буде корисний вчителям під час шкільного процесу. Зареєструватися на курс можна за посиланням.

«Все про мінну безпеку» – онлайн-платформа, де зібрані корисні матеріали для дітей різного віку, а також покрокова інструкція, як батькам розповісти дітям про міни.

«Стопміна» – це освітній проєкт, спрямований на підвищення поінформованості й обізнаності дітей щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів.