OBUKHIV BOREALIS: тур вихідного дня із задоволенням і не без моралі
20:52 27.06.2021
OBUKHIV BOREALIS: тур вихідного дня із задоволенням і не без моралі
Чайковський Мирослав
Чайковський Мирослав

Сьогоднішній тріп нашої пошукової групи "ОБУХІВ - СОНЯЧНИЙ МІДГАРД" єдиний, що не мав на меті пошук городищ, курганів і тому подібних історичних маркерів Обухова.

Його мета була прозаїчнішою - знайти місток, що поєднує найбільший обухівський лісовий масив, вже сто років відомий як урочище Дубрава на правому корінному березі Стугни з лівим у селі Старі Безрадичі, де розташовані залишки давньоруського городища Тумащ в урочищі Городок.

12 кілометрів лісу з його дубами/соснами/вирубками, піщаними дюнами і плавнями Стугни досить потужно зафарбували картину сьогоднішнього дня, втім, містка між світами ми не знайшли і після досить великого холостого кола гудимівською частиною лісу вийшли до благословенного холодним сітром Першого Травня.

***

  • Протягом наступної подорожі ми освіжимо наші знання про етногенез ранніх слов'ян в межах лекції і відвідування археологічних поселень Обухів VI, VII (ур. Рухів яр), IV - ур. Тишківщина, II - ур. Козарів Шпиль, Остапова Долина, Княжі сади.
  • По дорозі зайдемо до корчми Зелена (19 ст) і хати лісника (20 ст).
  • Однозначно пофіксимо місце одного з двох досліджених в наших краях скіфських поселень (Обухів V) і його останній курган-могильник у Вовчій балці.
  • Якщо встигнемо - картографуємо місцерозташування готського могильника в Деревяній, але, солодкого по трошки. Інтуїція підказує, що його і сарматське святилище непрдалік варто винести в окремий маршрут.

ПС. Цікавитеся історією Обухова, любите скандинавську ходьбу, колекціонуєте кліщів і обсценну лексику, не маєте нічого проти добровільного рабства (місія джуніора - носити воду) - тоді Вам до нас. Кількість місць обмежена, стукайте в лічку і прислухайтеся до сигналів з того боку дверей.

ВСЕ БУДЕ ОБУХІВ