Обухів - Київ: чи є перспективи прямого залізничного сполучення

Обухів - Київ: чи є перспективи прямого залізничного сполучення
12:57 13.06.2020
Обухів - Київ: чи є перспективи прямого залізничного сполучення

Залізничне сполучення між Обуховом і Києвом: мрія чи цілком досяжна реальність?

Своїм баченням цієї проблеми з КиевВластью поділився екс-заступник міністра інфраструктури, експерт аналітичного кластера "Українська фабрика думки" Олександр Кава, передають Хроніки Обухова.

За його словами залізничне сполучення між Обуховом і Києвом "задоволення дороге", втім, не тільки реальне, але і потрібне.

...Зараз залізниця проходить повз Обухів. Тому для забезпечення надійного сполучення необхідно побудувати відгалуження від існуючої жд-станції "Нові Безрадичі" до спального масиву Обухова. Там всього 3-4 км. Крім цього необхідно буде побудувати другий шлях на діючій залізниці від станції "Київ-Московський" до станції "Нові Безрадичі". На цій ділянці зараз всього один шлях і там немає запасу пропускної здатності. Час поїздки по цьому маршруту складе не більше 30 хвилин, зауважив він.

Крім того, експерт переконаний, що частину маршрутів можна зробити через столицю - з одного передмістя Києва до іншого. Наприклад, маршрут з Борисполя може слідувати до Вишневого, а маршрут з Бучі - в Обухів, що дозволить пасажирам доїхати до багатьох частин Києва, а не тільки до центрального залізничного вокзалу.