Обухів - Київ: міжміські перевезення планують відновити на початку червня

Обухів - Київ: міжміські перевезення планують відновити на початку червня
10:28 14.05.2020
Обухів - Київ: міжміські перевезення планують відновити на початку червня

Роботу громадського транспорту та міжміські перевезення планують відновити на початку червня. Втім, це станеться за умови, якщо епідеміологічна ситуація з коронавірусом в Україні не погіршиться.

Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав в інтерв’ю «Українському радіо», передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я разом із Міністерством інфраструктури та Міністерством економіки розглядають питання відновлення роботи транспорту.

Зараз розглядаємо, що громадський транспорт буде відкрито в другому чи третьому етапі. На третьому етапі 100% будемо відкривати, якщо не буде ускладнень епідеміологічної ситуації, — сказав Ляшко.

Він додав, що йдеться про комплексне відкриття

  • громадського транспорту,
  • метро, відновлення міжміського сполучення.
  • Планується, що це буде на початку червня.

Також Ляшко прокоментував звернення міського голови Києва Віталія Кличка з проханням відкрити метро 25 травня.

Він (Кличко) подав прохання про відкриття 25 травня. Ми його будемо розглядати, враховуючи епідемситуацію та наші етапи виходи з карантину. Ми говоримо про три міста: Київ, Харків і Дніпро. І я не можу гарантувати, що метрополітен в них відкриється в один день, — сказав санлікар.

Він додав, що Кабмін може ухвалити рішення про відкриття метро на третьому етапі, але на місцях враховуватимуть епідеміологічну ситуацію перед його запуском.