Обухів, комуналка і песики: на скільки платіжок потягнув би ваш пес

Обухів, комуналка і песики: на скільки платіжок  потягнув би ваш пес
14:41 03.02.2020
Обухів, комуналка і песики: на скільки платіжок потягнув би ваш пес

У суботу нардеп від “Слуги Народу” Євгеній Брагар на запитання пенсіонерки про те, як їй платити за комуналку при пенсії у 2000 гривень, порадив їй продати собаку.

Звісно, такі слова викликали миттєве обурення, і заслужено. Нас теж відповідь нардепа вразила вкрай негативно, передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

- Жалюгідно у цій ситуації і те, що навіть якби думка і слова Брагара не були такими шокуюче неприйнятними, вони би ще й зовсім не відповідали дійсності. Ми спробували з‘ясувати, наскільки співвідносяться ціни на собак, яких продають заводчики, із цифрами у платіжках, і нам це вдалося. Так, мальтіпу могла би зійти за аж 17 зимових комуналок, але це радше виняток, адже відрив у ціні від інших порід тут складає чимало. А от із двірняжкою ви би не протягнули і двох тижнів опалення. - впевнений автор.

Для того, аби порахувати, скільки ж собак потрібно продати, аби оплатити середню платіжку, ми звернулися до популярного сайту приватних оголошень OLX. На ньому доволі багато оголошень про продаж песиків, загалом можна знайти більше 70 порід.

- Ми завантажили ці оголошення і порахували середню ціну найпопулярніших порід. Виходячи з цієї середньої ціни, ми визначили кількість місяців, скільки за ці гроші можна було би платити комуналку. Середнє значення комуналки ми взяли за результатами грудня 2019 року з Держстату, - додав він.