Обухів на карантині: в місті закриють ринки і перевірять воду

Обухів на карантині: в місті закриють ринки і перевірять воду
21:56 18.03.2020
Обухів на карантині: в місті закриють ринки і перевірять воду

18 березня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Про її результати розповів мер міста О. Левченко на своїй сторінці у Facebook, передають Хроніки Обухова.

- На порядку денному стояли питання про визначення рівня надзвичайної ситуації на території Обухівської міської ОТГ, посилення державного санітарно-епідемічного нагляду за об'єктами водопостачання та водовідведення,а також про додаткові заходи запобігання поширення коронавірусної інфекції на території нашої громади, - розповів він.

Отже, за результатами обговорення було вирішено:

  • епідемічну ситуацію на території Обухівської міської ОТГ віднести до медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня,
  • організувати комісійні перевірки об'єктів водопостачання та водовідведення для забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя.

Щодо додаткових рекомендаційних та обмежувальних заходів було вирішено з 19 березня 2020 року з 00.00 год. призупинити торгівлю на території ринків.

Керівникам великих торгових центрів у місті проводити відповідну санацію та забезпечити персонал індивідуальними засобами захисту, а також вжити заходів щодо скупчення покупців біля вітрин та кас.

- Ситуація вимагає відповідальності та чіткого виконання усіх запобіжних мір для попередження поширення небезпечної інфекції на території нашої громади, - додав він.