Обухівщина - лідер серед платників екологічного податку
17:41 10.02.2020
Обухівщина - лідер серед платників екологічного податку

На захист довкілля платники Київщини спрямували 1,9 млн грн екологічного податку. Значна частина з них - обухівська.

Про це повідомила прес-служба ДПС у Київській області, передають Хроніки Обухова.

За повідомлення в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Ореста Вітика, у січні 2020 року платники податків Київщини спрямували 1,9 млн грн екологічного податку на захист довкілля. Очільник податкової служби регіону зазначив, що найбільші суми сплатили підприємства, розташовані на території Обухівського управління – 0,6 млн грн, Бориспільського – 0,4 млн грн та Васильківського – 0,2 млн грн.
Головне управління ДПС у Київській області інформує, що у 2020 році порядок справляння екологічного податку не змінився.

Зміни щодо кола платників, що сплачують екологічний податок за викиди в атмосферу двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення, розміру ставок екологічного податку, введення обов’язковості складання платниками податку окремого додатка 1 до податкової декларації екологічного податку у частині зобов’язань за викиди двоокису вуглецю за кодом 19011000, які запроваджені Законом від 23.11.2018 №2628-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», набули чинності з 2019 року.