Обухівське підприємство відкриє завод на Львівщині
10:40 26.11.2021
Обухівське підприємство відкриє завод на Львівщині

У місті Стрий Львівської області заклали перший камінь у спорудження заводу «Aерок Галичина». Це буде сучасне підприємство з виготовлення виробів з автоклавного газобетону.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передають Хроніки Обухова з посиланням на Укрінформ.

Сьогоднішня подія – це хороший прояв децентралізації, коли влада на місцях знає, як залучити інвестора на свою територію. Величезна вдячність інвестору, який вирішив розвивати своє підприємство на Стрийщині, - зазначив очільник області.

Запуск заводу у Стрию дасть змогу збільшити обсяги виробництва енергоефективних стінових матеріалів на будівельному ринку України та створить 145 нових робочих місць у Львівській області. Підприємство оснастять автоматизованим обладнанням німецького виробництва. Цикл виробництва буде повністю замкнутим та не становитиме жодної екологічної небезпеки для навколишнього середовища.

Вартість будівництва - понад 18 млн євро. Розпочати роботу заводу планують у листопаді 2022 року.

Довідково:

  • ТОВ «Аерок» є лідером ринку виробів з ніздрюватого бетону автоклавного тверднення в Україні і найбільшим постачальником газобетону під торговою маркою AEROC по всіх регіонах нашої держави.
  • Компанія розпочала роботу на українському ринку у грудні 2006 року. За цей час виготовила і реалізувала понад 11 мільйонів куб. м продукції, асортимент якої включає газобетонні стінові блоки від D300 до D500, теплоізоляційні панелі AEROC Energy D150, U-блоки, армовані вироби з газобетону AEROC — перемички, панелі перекриття та покриття.
  • В Україні підприємство має свої заводи в містах Березань і Обухів Київської області.