Обухівські депутати вимагають перевірити обґрунтованість збільшення тарифу на міжміські перевезення

Обухівські депутати вимагають перевірити обґрунтованість збільшення тарифу на міжміські перевезення
12:17 16.03.2021
Обухівські депутати вимагають перевірити обґрунтованість збільшення тарифу на міжміські перевезення

Автобусний перевізник пасажирів з Обухова на Київ ТОВ "Обухівтранс" підвищив тариф з 28 до 38 грн. Це становить 35%. Депутати Обухівської міської ради звернулися до Київської обласної державної адміністрації як замовника послуг з вимогами провести перевірку економічної обґрунтованості збільшення тарифу ТОВ «Обухівтранс».

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Фейсбук-сторінку Богдана Яцуна, депутата Обухівської міської ради від партії "Голос".

Вимоги:

  • Провести перевірку економічної обґрунтованості збільшення рівня тарифу ТОВ «Обухівтранс» , відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175, та рекомендацій Антимонопольного комітету України від 11 квітня 2017 року № 10.
  • Надати інформацію, чи управління пасажирських перевезень КОДА надало погодження ТОВ «Обухівтранс» на таке підвищення тарифів. У разі, якщо підвищення тарифів відбулося без погодження КОДА, вжити заходів для скасування непогодженого підвищення тарифів ТОВ «Обухівтранс» і повернення до тарифів, які діяли до підвищення.

Це перше таке підвищення після більше як дворічної перерви (з 16 листопада 2018 року), тому прогнозоване. Однак 35% підвищення - досить значне і відчутне для більшості обухівчан, які щоденно добираються на навчання чи роботу в Київ, - йдеться в повідомленні.

Крім того, депутати звернулися до Держпродспоживслужби та готують звернення до Антимонопольного комітету України.

Далі - потрібно добиватися відкриття додаткового маршруту Обухів - Теремки, оптимізації пасажирських маршрутів і перевезень в межах Обухівської об'єднаної територіальної громади (села - Обухів - Київ), створення нової автостанції в Обухові, - йдеться в повідомленні.