Обухівські комунальники будуватимуть "хатки для котів": обіцяють більше не труїти

Обухівські комунальники будуватимуть "хатки для котів": обіцяють більше не труїти
10:01 13.06.2019
Обухівські комунальники будуватимуть "хатки для котів": обіцяють більше не труїти

Обухівські комунальники вустами своєї очільниці Л. Воробець запевнили, що не труїли вуличних котів під час дератизації підвалів.

Крім того, поообіцяли допомогти у виготовлення хаток для них.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на допис зоозахисниці і волонтерки В. Нижник.

- Сьогодні у нас було ціле розслідування з питання отруєння групи котів в Обухові, по вулиці Київська 180. Ми дивилися записи в журналі про проведення огляду підвалу сантехніками ЖЕКа 1. Записи були зроблені 5 і 7 червня, якраз в ті дні, коли загинули 11 котиків і кошенят. Начальник ЖЕКу, Любов Іванівна, пояснила, що ніяких обробок підвалу не було. Була запрошена майстер цієї ділянки, яка сказала, що вони запросили сан.станцію для обробки підвалів від бліх, при цьому стверджували, що препарат не є небезпечним для тварин. В цей час нам подзвонили ще з одного будинку Обухова та сказали, що сьогодні обробляли у них підвали і що у них теж проживають коти. Ми вирушили туди і прочитали в оголошеннях, наклеєних на під'їздах ЖЕКом прохання про те, щоб не виводили в цей день домашніх тварин. Значить, нам сказали в ЖЕКу неправду, цей препарат небезпечний для тварин і звичайно для безхозних тварин, які туляться в підвалах будинків, - розповіла вона.

- Позитивно в цій зустрічі те, що ми все-таки домовилися, що представники ЖЕКу будуть співпрацювати, будуть нас попереджати про санітарну обробку підвалів, щоб ми могли сповістити волонтерів і цей період забрати тварин звідти, - зауважила вона.

Крім того, за її словами, Воробець запропонувала виробництво "котячих хаток" руками працівників ЖЕКу. З волонтерів і мешканців міста - матеріали.