Обухівські волонтери розповіли про корекцію пріоритетів

Обухівські волонтери розповіли про корекцію пріоритетів
13:12 20.06.2022
Обухівські волонтери розповіли про корекцію пріоритетів

Київська область, Обухівський район, Обухівська тергромада. Волонтери з БФ "Допомога військовим Обухівщини" розповіли про те, як змінюються пріоритети залежно від лінії фронту.

***

Прийшли окупанти до нас в Україну

Форма новенька, воєнні машини

Та трохи поплавився їх інвентар

Байрактар… Байрактар…

(Тарас Боровок, “ Байрактар”)

...ЧАС СИЛИ СТАНЕ ЩЕ

Пам’ятаєте, як 2 місяці тому всі збирали на амуніцію, зокрема, такі важливі її елементи як, приміром, бронежилети? Рації, рукавички, окуляри, взуття...

Паралельно йшло насичення необхідними дівайсами з боку наших західних партнерів. І ось друзі, настав час як у пісеньці “Був вже той день коли” легендарного реп-гурту “Вхід у змінному взутті”.

Був вже той день тоді, коли вони настачували наших бійців автоматами, стінгергами, енлавами і тому подібною захисною зброєю ближнього бою.

ВСЕ МІНЯЄТЬСЯ, БРАТЕ

Зараз Україна просить у західних партнерів зброю наступального типу на кшталт далекобійної артилерії. Паралельно з цим змінюються і волонтерські пріоритети. Тепер всі збирають на авто або дрони. Що цікаво, часто за однією і тією ж ціною.

А це, крім іншого, значить, що ситуація поволі міняється, навіть, якщо цього не видно зі стрічки новин. Ми впевнено рухаємося від оборонного до наступального. Від дрібного до крупного. Від автоматів до РСЗО в армії. Від броніків до БПЛА у волонтерці.

НІЧ ДЛЯ СНУ, ДЕНЬ — ДЛЯ ФРОНТУ

Хто знає чи восени партнери не почнуть давати ЗСУ танки і літаки, а ми не почнемо збирати, на приміром, БМП чи власний супутник?

Звичайно, дурень думкою багатіє. Але, не мріє той, хто не робить. А наша робота — оперативно закривати потреби фронту, котрі на південному і східному напрямах потребують, як було сказано вище, недорогих авто для перевезень і дорогих дронів для аеророзвідки.

***

Потребу в останньому ми частково перекрили у вигляді обладнання для дронів на 70 000 грн. Воно і бонусна каструлька для кави (!) вже поїхали до розвідки на Схід.

Більше того, каструльку вже апробували, її здатністю готувати до бою за ясну свідомість кофеїн наші пацани довольні!

А дрон, як і завзяття та праця щира свого ще докаже (хто забув, це рядки з гімну). Він обухівський, натасканий на пошук ординців і їх металобрухту у степу навіть коли НЕ летить.

Він чує запах їх страху. Страху смерті.

PS. Час сили стане ще — уривок з вірша Д. Корчинського.