Обухівський народний мистецький центр оголосив про початок краудфандінгової кампанії

Обухівський народний мистецький центр оголосив про початок краудфандінгової кампанії
14:10 16.05.2021
Обухівський народний мистецький центр оголосив про початок краудфандінгової кампанії

Обухівський народний мистецький центр оголосив про запуск власної краудфандінгової кампанії, метою котрої є стимуляція розвитку української культури в Обухові.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Центру, передають Хроніки Обухова.

Результатом сфальшованого конкурсу на обрання директора краєзнавчого музею (2017 р.) стало створення нами, творчою громадськістю, Обухівського народного мистецького центру. Крім збору, збереження побутових старожитностей, ми створили унікальну колекцію місцевого традиційного вбрання, яке досліджуємо і популяризуємо. Наші пОкази, де ми вдягаємо десятки людей, із захопленням сприймають не тільки обухівці, а й учасники етнофестивалів. Незважаючи на карантини, за цей короткий час ми провели численні виставки, концерти, екскурсії, навіть відкриті уроки і педагогічні семінари, йдеться у повідомленні.

На стадії - створення окремого музею обухівського «шитого» рушника.

Після вчорашньої клоунади з конкурсом ми оголошуємо про створення і початок роботи ще й не провладного відділу культури на волонтерських началах. Тобто ми безкоштовно, без посад і окладів, будемо робити те, що вперто не робить офіційний міський відділ культури. Чекати, що там щось зміниться у підходах до нагальних культурних потреб громади, нема часу і не варто. Ми не хочемо покірно і тупо погоджуватися з антикультурною політикою влади, - зауважили в Центрі.

Згідно з планами йдеться про проведення виставок і концертів, на котрі потрібні хоча би мінімальні кошти.

Перший з подібних заходів концерт заслуженої артистки України Наталі Пелих, що відбудеться 1 червня, о 19.00.

Карта для допомоги 4731 2196 1011 6653 (Приват , Артюшенко Олена Василівна).