Обухівський район: суд виправдав президента Roshen за наїзд на велосипедистів

Обухівський район: суд виправдав президента Roshen за наїзд на велосипедистів
12:25 04.10.2022
Обухівський район: суд виправдав президента Roshen за наїзд на велосипедистів

Києво-Святошинський районний суд Київської області виправдав президента корпорації Roshen В’ячеслава Москалевського, який у липні 2020 року наїхав на велосипедистів на Обухівському шосе в селі Ходосівка. Вирок опубліковано у судовому реєстрі.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Хмарочос.

Вранці 16 липня 2020 року у Москалевського виник дорожній конфлікт з велосипедистами клубу «Ешелон», під час якого він наїхав на ногу одному зі спортсменів і залишив місце події.

Москалевському інкримінували умисне легке тілесне ушкодження. Але суд вирішив, що дії обвинуваченого були спрямовані не на завдання тілесних ушкоджень, а на те, щоб швидко залишити місце пригоди.

«В ситуації, яка склалась, а саме блокування автомобіля групою агресивно налаштованих велосипедистів, які завдавали удари по автомобілю та намагались відкрити двері машини, мав обґрунтовані сумніви що до власної безпеки та безпеки свого сина», – йдеться у вироку.

Засновник велосипедного клубу «Ешелон» Дмитро Петров заявив, що вони подаватимуть апеляцію.

Раніше Києво-Святошинський районний суд визнав Москалевського винним у порушенні ПДР під час інциденту з групою велосипедистів у липні минулого року. Водночас його не змогли залучити до відповідальності через закінчення термінів накладення адміністративного стягнення.