Передумовою для збільшення штрафів стала трагедія на Обухівщині

Передумовою для збільшення штрафів стала трагедія на Обухівщині
11:21 12.02.2021
Передумовою для збільшення штрафів стала трагедія на Обухівщині

Нацполіція має намір провести зустріч з парламентським комітетом з питань правоохоронної діяльності, мета якої – обговорення питання щодо підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє Погляд, передають Хроніки Обухова.

Тож, якщо законопроєкт буде підтримано, штрафи значно зростуть. Так, за перевищення швидкості на 50 км/год і більше – порушник повинен буде заплатити 3400 грн (наразі штраф становить 510 грн). Якщо водія двічі за рік зафіксують без ременя безпеки, його можуть заарештувати на строк від 5 до 10 діб або позбавити прав на термін від 3 до 10 діб, йдеться у повідомленні.

У тому випадку, якщо залишите місце ДТП, вас можуть позбавити водійських прав на термін до 6 місяців, або відправити під арешт на строк від 10 до 15 діб.

Покарання за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння матиме свою градацію, проте навіть після першого порушення водій позбувається прав спочатку на рік зі штрафом у розмірі 10 200 грн. Друге порушення за рік вже збільшується до 20 400 грн і призведе до позбавлення прав на три роки. На третій раз доведеться заплатити 40 800 грн штрафу з позбавленням прав на 10 років, або ж арешт на 15 діб з позбавленням прав.

Причини подання законопроєкту

Передумовою до створення законопроєкту №2695 була липнева резонансна трагедія на Столичному шосе в Обухівському районі, в якій загинула майже вся родина: двоє дорослих і двоє дітей.

Довідково

Винуватцем моторошної ДТП став водій автівки “Мерседес”, який у 2010 році вже був засуджений за смерть людини під час дорожньої аварії. Чоловік перебував у стані сильного алкогольного та наркотичного сп’яніння.