Підприємці зможуть брати кредити під 0%
13:28 18.03.2022
Підприємці зможуть брати кредити під 0%

На час воєнного стану в Україні запровадять пільгове кредитування для підприємців під 0%, масштабну дерегуляцію та гарантування 100% вкладів громадян — з метою стимулювати економіку.

Як повідомляє пресслужба президента, уряд уже підготував рішення про розширення можливостей кредитування для підприємців на базі програми «5-7-9%», передають Хроніки Обухова з посиланням на Хмарочос.

«Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс один місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка – 5%. А загальний обсяг кредиту може бути до 60 мільйонів гривень. Щоб було ширшим коло тих бізнесів, які зможуть скористатися нашою програмою», — заявив Володимир Зеленський.

Також Кабінет міністрів незабаром проголосує за масштабне скорочення регуляцій. Із 600 дозволів і ліцензій для бізнесу, що діють зараз, планують залишити обовʼязковими близько 20. Залишаться лише регуляції, які неможливо скасувати, як, наприклад, поводження з радіоактивними відходами.

«Для абсолютної більшості бізнесів в Україні діятиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності — і вільно працюєш», – зазначив президент.

Також Зеленський заявив, що доручив знайти законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів в українських банках: «Увесь депозит. У будь-якому банку нашої держави».