Підживлення винограду: що робити навесні
18:00 12.05.2023
Підживлення винограду: що робити навесні
Євгенія Рубан
Євгенія Рубан
Читать на русском

Вносити добриво для винограду необхідно в кілька етапів.

Про це “Хронікам Обухова” повідомляє "Земляк".

Таким чином, вперше добриво потрібно вносити ранньою весною одразу після танення снігу. А от в другий і третій раз підгодовувати виноград можна після цвітіння і після появи перших ягід.

Для зручності радять вносити в дренажні труби, а не на саму ділянку.

Починаючи з третього року життя виноград можна удобрити такою сумішшю з 40 г карбаміду (сечовини) + 40 г суперфосфату + 30 г сульфату натрію + 10 л води. Цим розчином треба поливати виноград під корінь, - кажуть експерти.

Окрім цього для винограду потрібно позакореневе підживлювання, тобто обприскування листя. Для цього готують розчин з: 40 г сечовини + 20 г лимонної кислоти + 15 г борної кислоти + 1 г залізного купоросу.

Ще можна робити добрива з курячого посліду, який багатий на калій та фосфор. Добриво з курячого посліду найкорисніші для молодих кущів.

Для приготування добрива треба залити жменю посліду 20 л води. Залишити розчин на тиждень, щоб послід перебродив. Цим розчином поливають ділянку з виноградом. Удобрювати виноград послідом можна не частіше 1 разу на рік, — кажуть фахівці.

Аби підгодувати виноград золою варто розчинити 1 кг золи в 3 відрах води. Цю суміш потрібно залишити на 3 дні, а потім розчинити її в 10 л води і полити виноград.