Покращити родючість ґрунту можна за допомогою цитрусових
20:00 22.05.2023
Покращити родючість ґрунту можна за допомогою цитрусових
Євгенія Рубан
Євгенія Рубан
Читать на русском

З цитрусових можна приготувати добриво, яке поліпшить родючість ґрунту.

Про це "Хронікам Обухова" повідомляє "Земляк".

Для родючості ґрунту можна додавати в добриво шкірку цитрусових. Подібне підживлення використовують для кімнатних рослин та на городі.

Окрім цього шкірки апельсинів радять додавати у компостну яму аби наступного сезону збагатити ґрунт азотистими добривами.

За своїм складом мандаринові шкірки або, наприклад, шкірка лимона не відрізняються від мінеральних добрив. Різниця тільки одна - ви використовуєте натуральний продукт, а не хімікат. За рахунок високого вмісту калію і фосфору апельсинові шкірки як добриво — це оптимальний варіант швидко, досить бюджетно і безпечно допомогти рослинам змінитися, - розповідають експерти.

Також з цитрусових готують настій для боротьби зі шкідниками.

Так, проти попелиці та трипсів готують настій з борошна з кірок. Склянку борошна потрібно висипати у відро і настоювати 5 днів. Після чого поцідити розчин та обприскати листя.

Процедуру повторюють раз на три дні, поки попелиця повністю не пропаде з рослини. Зазвичай для боротьби з комахами вистачає 2-3 обприскування. Інколи трипси гинуть і після першої процедури, — додають експерти.

Після цього можна приготувати кашу з цитрусового борошна і розкласти навколо кущів і дерев аби попелиця не з'явилась.

Окрім цього цитрусові шкірки є приманкою для слимаків. З цитрусової каші можна зробити пастку для шкідників. Для цього кашу треба розкласти у дрібній тарі на грядках, не забуваючи збирати та знищувати шкідників.