Поліція Обухівщини вилучила незаконно зрубану деревину
13:03 22.10.2020
Поліція Обухівщини вилучила незаконно зрубану деревину

21 жовтня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про те, що в селі Нещерів виявили дві вантажівки зі спиляною деревиною.

Про це повідомив Обухівський відділ поліції ГУНП в Київській області на своїй сторінці в соцмережі Facebook

Оперативно прибувши на місце події, група реагування патрульної поліції Обухівського відділу поліції зупинила дві вантажівки, які вже рухались та під час перевірки відповідних документів, виявила невідповідність записів.

Також на місці події працювала слідчо - оперативна група. Поліцейські вилучили дві вантажівки та 85 колод дубу.

За даним фактом слідчі поліціі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Виявлену лісопродукцію поліцейські вилучили та передали на зберігання. Проводиться досудове розслідування, встановлюється походження деревини та осіб, причетних до її порубки.

Правоохоронці вдячні небайдужим громадянам, які відповідально ставляться до проблеми незаконної вирубки лісу та просять повідомляти про такі факти на спецлінію «102». Поліцейські відреагують негайно, - зауважує відділ поліції у своєму повідомленні.