Поліція встановила 22 учасників стрілянини в Українці
11:18 04.09.2020
Поліція встановила 22 учасників стрілянини в Українці

Поліцейські встановили 22 учасників конфлікту у кафе в місті Українка Обухівського району, який згодом переріс у стрілянину з травматичної зброї.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Київській області, передають Хроніки Обухова з посиланням на Укрінформ.

Що сталося

  • За даними правоохоронців, група невідомих осіб приїхала на авто із Києва до кафе у місто Українка Обухівського району і влаштували конфлікт, який переріс у стрілянину з травматичної зброї. У відповідь на це місцеві застосували мисливську зброю.
  • За інформацією поліції, всього пролунало до 10 пострілів, про що місцеві жителі о 19.15 повідомили до Обухівського відділу поліції. Наряди груп реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та керівництво Обухівського відділу поліції були на місці події вже за 20 хвилин.
  • Водночас учасники конфлікту і персонал кафе зробили все можливе, щоби приховати цей злочин: змінили обстановку, позбирали гільзи та знищили сліди.
  • Для отримання відео з камер спостереження поліцейські провели невідкладний обшук і вилучили сервер.
  • Під час проведення оперативно-розшукових заходів, аналізу відеозаписів та показів свідків поліцейські встановили, що до вчинення хуліганських дій причетні 15 місцевих жителів та 7 приїжджих зі столиці, у томі числі громадяни РФ.

Що зараз

Наразі правоохоронці вже провели 10 обшуків за встановленими адресами учасників інциденту.

Уточнюється, що потерпілі, які звернулися до лікарні з пораненнями, відмовилися від пояснень та співпраці зі слідством; їхньому життю нічого не загрожує.

Триває розслідування у двох кримінальних провадженнях, відкритих за фактами вчинення хуліганства із застосуванням зброї та за фактом приховування злочину - за ч. 4 ст. 296, ст. 396 ККУ. Вирішується питання щодо оголошення підозри організаторам та учасникам конфлікту.

Як повідомлялося, в Київській області 2 вересня сталася стрілянина в кафе у місті Українка. Після інциденту до лікарні звернулось троє потерпілих чоловіків з пораненнями. Один з них потім втік.