Працівники Київського КПК не допустили катастрофи в Обухові

Працівники Київського КПК не допустили катастрофи в Обухові
10:40 26.11.2022
Працівники Київського КПК не допустили катастрофи в Обухові

Київська область, Обухівський район, Обухівська тергромада. Через ворожий ракетний обстріл, що стався 23 листопада, відбулося знеструмлення деяких важливих об’єктів Київського картонно-паперового комбінату.

Без електрики опинилася насосна станція з перекачування господарсько-побутових стічних вод, яка обслуговує не лише підприємство, а й каналізаційну систему Обухова.

Про ситуацію розповіли на сторінці комбінату, передають Хроніки Обухова.

Оскільки насосне обладнання вимкнулося, а стоки з міста продовжували поступати, спеціалісти цеху ВОПС мали запобігти підтопленню станції, щоб уникнути пошкодження споруди та зберегти обладнання для подальшої стабільної роботи, йдеться у повідомленні.

Начальник цеху водопостачання та очистки промпобутових стоків Юрій Ткачук:

Цілу ніч 13 працівників цеху ВОПС , які опинилися на зміні, 14 людей бригади аварійно-відновлюваних робіт та 4 співробітники пожежно-рятувальної станції комбінату вакуумними помпами перекачували воду з насосної станції до найближчої камери, поки не подали світло. Завдяки злагодженій роботі різних служб ККПК вдалося уникнути підтоплення насосних агрегатів та цехових будівель. Ситуація була критичною, адже затоплення обладнання унеможливило б його подальшу експлуатацію по відкачуванню стічних вод не лише комбінату, але й всього Обухова.