Праця у Польщі чоловікам на будівництві
12:43 20.03.2021
Реклама
Праця у Польщі чоловікам на будівництві

Дефіцит кваліфікованих кадрів у Польщі пояснюється виїздом дипломованих спеціалістів за кордон. Саме тому будівельні компанії країни активно запрошують на роботу українців. Галузь будівництва найбільш активно розвивається сьогодні. Зведення промислових та громадянських об’єктів весь час потребує спеціалістів різних напрямів: опалубників, малярів, арматурників тощо. Робота в Польщі будівельником чекає на працелюбних, міцних, кваліфікованих працівників, з досвідом и без. Компанія «Робота за кордоном від Андрія Марисюка» допоможе знайти вакансію відповідно фаху, вмінням тим, кому актуальна робота в Польщі будівельником.

Характеристика видів робіт та вимоги до претендентів

Працювати на будівельних майданчиках можна різноробочим, майстром з певним рівнем кваліфікації, інженером. Вакансії чоловікам на будівництві та найкращі умови роботи і зарплати в Німеччині – 2500-3000 євро, Фінляндії – 3-4 тис. євро, у Польщі – 2-3 тис. Для працевлаштування різноробочим не потрібні дипломи, знання мови, навички. Відповідно й рівень зарплати буде невисокий – в середньому 1600 злотих. Праця на будові у Польщі кваліфікованого спеціаліста буде складати 3-4 тис. злотих, а інженера-будівельника до 5-6 тис. в місяць.

Є конкретні вимоги до висококваліфікованих спеціалістів, претендентів на посаду інженера, конструктора:

  • вміти складати проекти, креслити, розробляти моделі;
  • контролювати іспити;
  • презентувати свій проект замовнику;
  • аналізувати отримані результати.

Також інженер повинен вміти організовувати технічний процес на підприємстві. Для всіх працівників робота за кордоном на будівництві передбачає робочий день від 8 до 12 годин, 6 днів на тиждень, вихідний – неділя. Багато хто з працедавців має наміри на довготривале співробітництво, тому гарним робітникам пропонують контракт на пів ріку і більше. Вимоги до претендентів:

  • вік чоловіків до 45 років, добрий фізичний стан;
  • кваліфікація не є обов’язковою для різноробочих, профільним працівникам потрібен досвід роботи;
  • умови проживання обговорюються окремо – за рахунок фірми чи самостійно;
  • харчування за свій рахунок.

На будівництві в основному пропонується праця чоловікам у Польщі, хоча є пропозиції й для жінок: архітектори, малярі, штукатури.

Актуальні вакансії

Роботу на будівництві поділяють на два типи: внутрішні – шпаклювання, обробка, фарбування, обшивка гіпсокартоном, та зовнішні – арматура, малярство, штукатурка. Серед пропозицій робота в Польщі для чоловіків найбільш популярні вакансії:

  • каменяр – має вміти будувати конструкції з каменю, потрібен досвід роботи, оплата 14-20 зл. на годину;
  • штукатури, малярі – займаються оздоблювальними роботами, оплата 18-20 зл/год, враховується досвід роботи, кваліфікація, можна починати без навичок помічником;
  • арматурники – важливою умовою є досвід, оплата від 30 зл/год, без досвіду платять значно менше;
  • різноробочі – найбільш популярна посада для людей без досвіду, оплата 10-12 зл/год.

Компанія, яку засновав Андрій Марисюк, допоможе працевлаштуватися за фахом тим, кому цікава робота в Польщі 2021 для чоловіків.

Умови працевлаштування

В більшості вакансій обумовлено, що надається житло. Плата за нього може відраховуватися із зарплати – 200-300 зл. на місяць. Це може бути кімната у гуртожитку на 4-5 людей, або хостел – на 7-8 сусідів. Можна самостійно винаймати житло, готувати собі їжу. Харчі в різних містах країни коштують приблизно однаково. Окремі підприємці, пропонуючи офіційну робота у 2021 році чоловікам, організовують своїм працівникам підвіз до місця діяльності. У багатьох будівельних фірмах пропонується легальна робота чоловікам вахтовим методом: тиждень праці, тиждень – відпочинок, або змінна робота – день, ніч.