Президент впевнений, що місцева влада має запровадити виплати через карантин

Президент впевнений, що місцева влада має запровадити виплати через карантин
12:36 20.03.2021
Президент впевнений, що місцева влада має запровадити виплати через карантин

Президент Володимир Зеленський запевнив, що в ситуації, коли місцева влада виплачуватиме громадянам та їх бізнесу матеріальну допомогу через локдаун, держава її подвоїть.

Про це Зеленський повідомив у відеозверненні після засідання РНБО, передають Хроніки Обухова з посиланням на УП.

У січні з введенням локдауну уряд підготував широкий комплекс підтримки - це пряма фінансова допомога людям та бізнесу, допомога на дітей, компенсація по частковому безробіттю, податкові канікули та інші стимули, зауважив він.

За його словами "логічно, що про різні форми підтримки, запроваджуючи локдаун на місцях, повинна подумати і місцева влада".

Та разом із посиленням карантину розробити комплекс заходів для підтримки тих категорій громадян та бізнесу саме свого регіону, які постраждають через обмеження так званої "червоної зони".

Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути і затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при президентові України. Додатково до запропонованих розмірів допомоги центральна влада додасть 100%, збільшивши підтримку вдвічі...

...Хочу повідомити, що незабаром ми запропонуємо механізм для втілення однієї з моїх передвиборчих обіцянок – а саме про економічний паспорт українця.

За ним усі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр України, що будуть накопичуватися на їхньому персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на здобуття вищої освіти, додав він.