Реєстрація у Helsi на вакцинацію від Covid-19: які виникають проблеми

13:00 09.08.2021

Зараз в Україні проходить кампанія вакцинації проти коронавірусу вакцинами Moderna, CoronaVac і Pfizer. У червні 2021 року через медичну платформу Helsi.me стало можливим записатися на вакцинацію.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Ain.

Зараз через Helsi.me можна записатися на вакцинацію в центри масової вакцинації і в поліклініки. Для цього потрібно зареєструватися на Helsi.me. Далі на платформі можна вибрати зручний пункт вакцинації - як за географією, так і за назвою вакцини. І записатися на вільний час онлайн. Запис відіб'ється в особистому кабінеті.

Сьогодні у користувачів виникає ряд проблем із записом на вакцинацію Moderna. Траплялися також випадки, коли успішно оформлений запис зникав з особистого кабінету пацієнта, про що він не отримував жодного повідомлення. Людина могла просто прийти на свій час і тільки на місці дізнатися, що щеплення вона не отримає. Інформацію про доступні місця, графіки прийому, назви вакцин в кабінетах вакцинації в медустановах - амбулаторіях і поліклініках - у систему Helsi вносять самі медустанови. І оновлюють їх також самі медустанови - щодня протягом дня. Якщо вранці немає доступних місць, вони можуть з'явитися вже в обід або ввечері.

Скасувати прийом можуть виключно медустанова або сам пацієнт. Медустанова може скасувати запис, наприклад, коли закінчилася вакцина, - стверджують у Helsi.me.

Про скасування запису пацієнтів дійсно можуть не попередити. Деякі поліклініки відправляють повідомлення, деякі дзвонять, а деякі нічого не роблять. І навіть якщо записатися на конкретний час, пацієнти все одно змушені чекати щеплення в порядку живої черги.

У Helsi.me рекомендують перевіряти статус запису на вакцинацію перед тим як йти в поліклініку. Зробити це можна в особистому кабінеті на сайті Helsi.me або в додатку Helsi.

Також користувачі скаржаться на випадки, коли система видає помилку при спробі записатися на вільний час. У Helsi.me припускають, що слот могли зайняти в той момент, коли користувач його вибрав.