Ревність і алкоголь: в Обухові чоловік зарізав доньку, катував сина і в кінці порізав себе

Ревність і алкоголь:  в Обухові чоловік зарізав доньку, катував сина і в кінці порізав себе
21:01 08.05.2023
Важливе
Ревність і алкоголь: в Обухові чоловік зарізав доньку, катував сина і в кінці порізав себе

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Обухівської окружної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактами умисного вбивства доньки та замаху на вбивство малолітнього сина (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 КК України).

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Що сталося? Версія прокуратури.

  • За даними слідства, напередодні вбивства під час телефонної розмови на ґрунті ревнощів підозрюваний посварився з дружиною, яка перебуває за кордоном. Щоб помститися їй він вирішив вбити дітей – 16-річну доньку та 12-річного сина.
  • Вночі, 2 травня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він пішов на кухню та увімкнув газові конфорки. Після цього розбудив дітей. Розуміючи небезпечні наслідки дій батька, дівчина хотіла вимкнути плиту, через це між ними виник конфлікт, який переріс у бійку.
  • Діти намагалися втекти від батька, однак залишити будинок їм не вдалося, оскільки підозрюваний відламав внутрішню ручку вхідних дверей.
  • У ході суперечки чоловік вдарив кухонним ножем доньку по обличчю та в грудну клітину. Від отриманої колото-різаної рани з пошкодженням серця, вона померла на місці злочину.
  • У той час, побоюючись за своє життя, хлопець взяв мобільний телефон та сховався у підвалі будинку, звідки викликав правоохоронців.
  • Після вчиненого чоловік намагався скоїти самогубство та порізав собі руку.
  • За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Встановлюються всі обставини скоєння злочину.

Згідно з поліцією:

  • Прибувши на місце події, правоохоронці побачили на кухні бездиханне тіло 16-річної дівчинки та пораненого господаря будинку, відчули різкий запах газу. 43-річний чоловік практично не дихав, втім завдяки швидкій реакції поліцейських на критичну ситуацію, прийшов до тями.
  • Працівники поліції обстежили будинок та знайшли 12-річного переляканого хлопчика, який ховався у підвальному приміщенні.
  • Провівши слідчо-оперативні заходи, поліцейські з’ясували, що на фоні ревнощів до дружини чоловік вирішив позбавити життя себе та дітей.
  • Ввечері господар відкрив газові конфорки, зламав ручку вхідних дверей, аби унеможливити вихід неповнолітніх з будинку. Старша донька намагалась завадити трагедії та залишити будинок, але було вже запізно. Батько почав бити неповнолітню кулаками , а згодом наніс смертельне ножове поранення.
  • Співробітники Обухівського управління поліції Київщини затримали підозрюваного та доправили до лікарні.

Слідчі, за процесуальним керівництвом Обухівської окружної прокуратури, за фактом умисного вбивства [ч.1 ст.115ККУ], повідомили фігуранту про підозру. Також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.