«Шкільне питання»: Українка отримає від уряду Гройсмана 11 мільйонів гривень допомоги

«Шкільне питання»:  Українка отримає від уряду Гройсмана 11 мільйонів гривень допомоги
10:01 17.07.2019
«Шкільне питання»: Українка отримає від уряду Гройсмана 11 мільйонів гривень допомоги

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, з резервів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) виділено 90 млн. грн. на ремонт лікарень та шкіл Київщини, будівництво приміщень і створення спортивних майданчиків, відновлення доріг та впорядкування територій навчальних закладів і державних установ тощо.

Так, місту Українка Обухівського району спрямовано більш ніж 11 мільйонів гривень на добудову загальноосвітньої школи № 1.

Загалом, у 2019 році Уряд виділив на потреби невеликих населених пунктів і районних центрів України 3 млрд. грн. Також, згідно з планами Уряду, вже на початку 2020 року всі маленькі міста країни матимуть повноваження та ресурси, якими сьогодні користуються мегаполіси та об’єднані громади. Крім того, розроблено окрему програму фінансування місцевих доріг, так званих «тешок», яка має стартувати вже за кілька місяців. На цей проект Кабмін виділив 10 млрд. грн.

Підтримуючи маленькі міста України, Володимир Гройсман вкотре наголошує на необхідності продовження реформи децентралізації та надання всім районним центрам і містам районного значення статусу та можливостей об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

- Це дасть їм можливість до процесу остаточного об'єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, ремонтувати садочки і школи, - зазначив чинний Глава Уряду та лідер партії «Українська стратегія Гройсмана».

Прем’єр впевнений, що маленькі міста Київщини можуть стати перспективними та комфортними для громадян. Тому успішне завершення реформи децентралізації та продовження подібних програм допомоги залежатиме від готовності нового складу Кабінету Міністрів підтримувати громади так само, як це робить Уряд Гройсмана. Тобто, від результатів голосування 21 липня.