Шкода Октавія 2020 року модель 4-го покоління
10:01 18.08.2020
Реклама
Шкода Октавія 2020 року модель 4-го покоління

Увечері 11 листопада в Чехії відбулася довгоочікувана презентація нової Skoda Octavia 2020. Модель 4-го покоління була показана відразу у двох форматах кузова — п’яти дверного ліфтбек і практичного універсалу Combi.

В ході прем'єрного показу підтвердилися всі попередні відомості: платформа залишилася колишньою, габаритні розміри кузова збільшилася, змінився зовнішній дизайн, салон став просторішим, а багажник більш містким, список доступного обладнання істотно розширився, з'явилися нові системи допомоги. А ще в лінійку модифікації автомобіля додалися дві гібридні версії Skoda Octavia iV з установками на 204 і 245 к.с.

Новий кузов

Як і всі інші передньопривідні моделі концерну Фольксваген з поперечним розташуванням двигуна, для Skoda Octavia 2020 новий кузов побудований на модульній платформі MQB. Збільшені габаритні розміри та колісна база дозволять популярній чешці зберегти рекордний простір для мешканців салону та об'єм багажного відділення. Розширені можливості мультимедіа системи є сусідами з великою кількістю електронних помічників, а як опція доступна повністю цифрова панель приладів.

Покращений коефіцієнт обтічності та менша споряджена маса, завдяки широкому застосуванню високоміцних сталей, це сприятливо позначиться на економічності та швидкісних якостях. За додаткову ціну доступний шкіряний салон з вентиляцією сидінь. А подивитися Octavia 2020 можна на AUTO.RIA №1 серед автомобільних сайтів в Україні. Тут доступна одна з найбільших баз автомобілів що забезпечує 1400 покупок і продажів кожен день.

Інтер'єр

У новому поколінні Шкода Октавія 2020 інтер'єр зберіг колишню практичність, але серйозно додав у дизайнерському оформленні, ставши більш стильним, ніж колиб то не було. Матеріали обробки також покращені, і особливо хочеться відзначити поєднання м'якого пластику по верху передньої панелі та тканинної оббивки збоку. Окрему увагу приділено навіть оформленню салонних ручок відкривання дверей, які тепер є продовженням витонченого молдинга.

У нішах задніх дверей крім парасольки тепер додатково розміщується велика щітка для змітання снігу з автомобіля в зимову пору року. Збережений що полюбився скребок для льоду, розташований на внутрішній стороні люка паливного бака. Ретельному опрацюванню піддали і багажник, де для зручності розміщення поклажі передбачені різномасті гачки та сітки.

Просунуті опції

У салоні Skoda Octavia відбулися глобальні зміни. Модель отримала принципово нову передню панель з горизонтальною архітектурою, великими мультимедійними екранами та мінімальним числом фізичних кнопок. Для швидкого доступу до основних функцій призначений ряд клавіш на центральній консолі, всі інші настройки проводяться за допомогою сенсорного верхнього дисплея. Розмір його в залежності від комплектації варіюється від 8.25 до 10 дюймів. Під екраном знаходиться зручний сенсорний екран для управління гучністю аудіо і масштабом карт навігації.

В арсеналі Октавії 4-го покоління є маса абсолютно нового обладнання. Це:

  • матрична оптика з 22-ма індивідуально налаштованими світлодіодами (покажчики повороту динамічні);
  • нове кермо з двома спицями, яке на додаток до підігріву може бути оснащене коліщатками прокручування, що дозволяють управляти 14 функціями;
  • компактний селектор коробки DSG, що не має механічного зв'язку з трансмісією (сигнали посилаються по проводах);
  • цифрова приладова панель діагоналлю 10.25 дюйма;
  • кольоровий проекційний дисплей;
  • клімат-контроль Climatronic з трьома зонами;
  • комфортні передні крісла Ergo з вентиляцією і масажем;
  • акустичне переднє скло;
  • комплект для сну для сидінь заднього ряду універсалу Combi;
  • електропривод дитячих замків задніх дверей;
  • розетка на 230 Вольтів.

Кнопки управління електрорегулюванням бічних дзеркал перенесені на підлокітники дверей, а поворотний перемикач світла зліва від керма замінений на блок клавіш. Для управління зсувною секцією даху і шторкою призначена сенсорна панель на стелі.

Технічні характеристики

Автомобілістам буде запропонована велика гамма моторів TSI та TDI на бензині та дизпаливі відповідно, а в асортименті з'являться передня і повнопривідна версії шасі, оснащені механічними та роботизованими трансмісіями.

Серед бензинових двигунів варто виділити:

  • 1.0 літр, 110 к.с. трансмісія – 6-МКПП або «робот» 7-DSG;
  • 1.5 літра, 150 к.с. 6-МКПП або 7-DS;
  • 2.0 літра, 190 к.с. «Робот» 7-DSG і постійний повний привід;

Дизельні мотори:

  • 2.0 літра, 115 к.с. 6-МКПП або 7-DSG;
  • 2.0 літра, 150 к.с. 6-МКПП або 7-DSG, привід — передній або повний;
  • 2.0 літра, 200 к.с. 6-МКПП або 7-DSG, привід — передній або повний;

Окремої уваги заслуговує комбінована силова установка 1.5 TSI G-Tec, газ/бензин, 130 к.с.

Гібридна версія

Платформа MQB дає можливість створювати повноцінні гібриди, тому в лінійці модифікацій нової Шкода Октавії 2020 спочатку було «заброньовано» місце для версії з електричним двигуном.

Модель Octavia iV покоління отримала турбований бензиновий агрегат 1.4 TSI, 101-сильний електромотор, тягову батарею на 13 кВт/год і шестиступеневу роботизовану трансмісію, що укупі дозволяє гібридної установки досягати потужності у 245 к.с., а на чистій електричній тязі проїжджати до 55 км.