Скандал триває: керівництво Обухівської лікарні не дотримується гарантій у виплаті заробітної плати

Скандал триває: керівництво Обухівської лікарні не дотримується гарантій у виплаті заробітної плати
13:15 11.03.2023
Важливе
Скандал триває: керівництво Обухівської лікарні не дотримується гарантій у виплаті заробітної плати
Ірина Юхимчук
Ірина Юхимчук

В Обухові керівництво БЛІЛ не дотримується навіть мінімальних соціальних гарантій у виплаті заробітної плати працівникам. Саме тому вони звернулись по допомогу до міської ради. Люди обурені розміром заробітної плати, яка цього місяця значно менша за попередні і близька до мінімальної.

Про це розповіла журналістка Ірина Юхимчук на сторінках Київського регіону, передають Хроніки Обухова.

Чому так сталось?

  • У лікарні не вистачає коштів. Попри те, що реформа йде ще 2016 року і було достатньо часу аби провести оптимізацію і налагодить всі процеси. Як зазначив очільник МОЗ, керівники медзакладів мають бути ефективними менеджерами, адже раціональне використання бюджету лікарні покладено саме на них.

Довідково: минулого року Обухівська БЛІЛ отримала від НСЗУ 83мільйони 660 тисяч гривень на утримання. Міська рада оплачує комунальні послуги, повірку обладнання, військово-лікарські комісії, надавала кошти на премії до дня медичного працівника. Також, лікарня може самостійно заробляти кошти, надаючи платні послуги.

Що ж робить?

  • Сьогодні секретар Обухівської міської ради Сергій Клочко провів оперативну нараду з керівництво Обухівської БЛІЛ та завідуючими відділень лікарні. Піднімалось багато гострих питань і шукались варіанти їх вирішення.

Ірина Юхимчук спеціально для “Київського регіону” запитала Сергія Клочка про нагальну проблему у лікарні:

Що саме відповів Сергій Клочко – дивіться у цьому відео:

На березень призначена сесія Обухівської міської ради, на якій буде розглядатись питання лікарні. До того часу, керівництво медзакладу повинно надати на розгляд свій перспективний план. Зі слів очільника міста, влада готова йти назустріч, аби громада не втратила лікарню. З бюджету міста можливе придбання обладнання, проведення ремонтів аби лікарня мала змогу отримувати додаткові пакети послуг від НСЗУ.

Можна доскону звинувачувати владу, і підбурювати лікарів проти керівництва міста, але це не врятує лікарню. Без ретельного планування та аналізу господарської діяльності, наша лікарня не може функціонувати. Фінансово неспроможні лікарні будуть закривати.
І це не перебільшення, адже у 2023 році МОЗ анонсує активні перевірки стосовно якості надання медичної допомоги та її безоплатності для пацієнтів.

Чи пройде таку перевірку Обухівська БЛІЛ при такому підході до організації роботи – питання риторичне.