10:27 09.05.2023
Реклама

Сьогоднішній онлайн простір налічує більш ніж 600 різноманітних професій. Крім того, щодня з'являються нові спеціалізації та завдання, які можуть бути виконані віддалено, тому це число може значно збільшуватись у майбутньому. Найбільш поширені онлайн напрямки: інформаційні технології, маркетинг, фінанси та аудит.

Зі збільшенням інфляції в Україні та значним зростанням цін, більшість українців обирають зміну професії, в якій не буде прив’язки до певного місця розташування, і з переважно більшим доходом. Здебільшого також на вибір впливає швидкість перекваліфікації. І в таких випадках частіше обирають сфери, де можна за короткий проміжок часу освоїти навички та знайти роботу.

Найбільш перспективні та прибуткові напрямки IT.

Недарма ми обираємо найбільш стабільну та прибуткову сферу діяльності - IT. Саме вона виявилась найбільш стабільною до будь-яких подій у світі, як до ковіду, так і до війни, та зберегла більшість робочих місць і змогла зростити об’єми. В ТОП-5 професій галузі IT увійшли: веб-розробник, розробник мобільних додатків, тестувальник, аналітик та інженер по ШІ.

І серед всіх професій IT ми радимо звернути увагу саме на тестування програмного забезпечення, оскільки це професія, яку можна швидко опанувати та отримувати значний дохід. Відповідно до звіту DOU за 2022 рік, вакансій для тестувальників програмного забезпечення в Україні було найбільше. Лише на сайті DOU було розміщено понад 4 000 вакансій для тестувальників ПЗ в Україні і більш ніж 3 000 на інших неспеціалізованих на галузі IT сайтах.

Як швидко опанувати навички тестувальника ПЗ?

Найбільш поширеним запитом для новачків є швидка освіта, оскільки більшість не може витратити до п’яти років навчання в університеті. Частіше за все обирали онлайн навчання, тривалістю не більше трьох місяців, тому серед затребуваних професій більшої популярності набула професія тестувальника ПЗ, яку можна опанувати за 2,5-3 місяці. Якщо ви знаходитесь в більш безпечних містах, то, наприклад, курси тестувальника в Дніпрі можуть підійти для опанування базових навичок. Найбільш популярним зосередженням співробітників IT-сектору під час війни стали міста Одеса та Львів. Здебільшого онлайн школи також зробили релокейт і тепер запускають курси тестувальника в Одесі та Львові в онлайн та офлайн режимах.

Однією з популярних шкіл є IT Testing School, на відміну від безлічі шкіл вона уособлює чудове поєднання ціни, якості програми та кваліфікацію викладачів, які посідають високі посади у найбільших міжнародних компаніях. Наразі всі заняття проводяться в онлайн режимі, тож ви можете задати в пошуку Google “курси тестувальника Одеса” чи “курси тестувальника Дніпро” і ознайомитись за посиланням з усією інформацією на сайті.

Як заробляти зі старту $800 і вище?

Актуальним питанням на сьогодні є тема доходу. І щоб отримувати дійсно хороший дохід у професії тестування потрібно проявляти наступні якості: амбіційність, зацікавленість роботою, вивчати поглиблено окремий напрямок (веб-тестування, тестування безпеки тощо), бажання розвиватись постійно. В IT на постійну роботу бажано приходити з наявністю досвіду, тож вже під час навчання потрібно багато практикувати на реальних проєктах. Їх можна знайти на фрілансових біржах чи відкритих проєктах на різних платформах.

Професія тестування ПЗ - це про легке навчання та швидкий старт кар’єрного шляху. Тому популярність цієї професії зростатиме і надалі, а кваліфіковані кадри будуть затребуваними.