Стало відомо, які території Обухівщини відійшли Києву
20:34 14.12.2019
Стало відомо, які території Обухівщини відійшли Києву

Депутати столичної міськради затвердили проєкт землеустрою щодо змін меж міста. Серед них - клаптики Обухівщини.

Які саме території Обухівського району перейдуть в підпорядкування Києва? Про це йдеться у нарисі "Межі Києва хочуть змінити: як це вплине на життя містян" на Громадському, передають Хроніки Обухова.

Дискусія на офіційному рівні щодо зміни меж Києва розпочалася ще 2013-го року. Тоді вперше погодили відповідний проєкт. Втім процес зупинився, адже 28 років чиновники не могли знайти необхідні геодезичні документи. Востаннє ж межі Києва змінювали у 1989 році — говорить директор департаменту земельних ресурсів київської міськради Петро Оленич.

- Відбувалось встановлення і закріплення межовими знаками меж міста Києва і після цієї роботи було складено каталог геодезичних координат, який зберігали в режимно-секретному відділі. Зараз з нього знято гриф «секретно», знято гриф «для службового користування». Це вже доступні дані, — каже Петро Оленич.

Відтак, 12 грудня Київська міськрада погодила проєкт землеустрою щодо зміни меж міста. Територію збільшать на 2771 гектар завдяки землям області. Зокрема, як йдеться у проєкті землеустрою, завдяки частинам Гнідинської, Козинської, Старобезрадичівської, Лісниківської, Хотівської,Чабанівської, Софіївсько-Борщагівської, Петропавлівсько-Борщагівської, Білогородської, Погребської селищних рад, а також Вишневої, Ірпінської і Вишгородської міських рад.

- Більшою мірою зміни торкнуться мешканців Осокорків — каже Петро Оленич.