12:16 18.01.2021

Уряд тимчасово встановив граничну ціну на газ для населення. Постачальники газу не зможуть піднімати ціну до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Телеграм-канал "Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України".

За дорученням Президента України Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вище, ніж 6,99 грн за куб постачальники газу не зможуть піднімати ціну. Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.

Підкреслю, що встановлена Урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати, - зазначає прем‘єр-міністр України.

Зазначається, що Уряд не відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

Надалі ми зробимо так, щоб усі газопостачальні компанії представили свої річні продукти для українців. Тоді люди зможуть підписати річний контракт і заздалегідь розуміти, скільки вони платитимуть узимку або влітку. Це європейський підхід, який діє в усіх цивілізованих та розвинених країнах, - йдеться в повідомленні.

Людям, у яких встановлено електроопалення, планують призначити прямі виплати.

Це буде компенсація за підвищення тарифу, яке відбулося з 1 січня, - йдеться в повідомленні.