Цього тижня можуть дозволити відкрити продовольчі ринки

Цього тижня можуть дозволити відкрити продовольчі ринки
14:31 27.04.2020
Цього тижня можуть дозволити відкрити продовольчі ринки

Кабінет Міністрів відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збувати продукцію малим фермерам. Очевидно, що питання з відновленням їх роботи в Обухові буде прийняте після урядового.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Це питання мають розглянути на найближчому засіданні уряду, таке рішення схвалив Володимир Зеленський на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу.

Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах, – сказав президент.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

За даними Міністерства розвитку громад та територій України, цьогоріч поки

  • лише 13 тисяч людей відвідали кладовища для вшанування померлих,
  • тоді як у минулі роки ця цифра дорівнювала 5-7 мільйонам.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що поки рівень смертності через COVID-19 в Україні невисокий і становить трохи більше 2%. Однак піку захворюваності очікують лише на початку травня.