У Богуславі відбувся семінар щодо застосування РРО/ПРРО
11:05 22.01.2022
У Богуславі відбувся семінар щодо застосування РРО/ПРРО

Обухівський район, м. Богуслав. Фахівці Богуславської ДПІ ГУ ДПС у Київській області провели семінар для ФОП, які здійснюють торгівельну діяльність в магазині «Господарчі товари» м. Богуслав.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Обухівської міської ради, передають Хроніки Обухова.

Говорили, зокрема, про застосування касових апаратів з 1 січня 2022 року, порядок реєстрації та використання. Податківці пояснили, що РРО/ПРРО не застосовується при здійсненні розрахунків у безготівковій формі, тобто, при перерахуванні коштів з одного банківського рахунку на інший, або при внесенні коштів до каси банку для подальшого зарахування їх на рахунок отримувача, йдеться у повідомленні.

Також інформували присутніх про порядок ведення обліку товарних запасів, який є обов’язковим для ФОП загальної системи оподаткування, ФОП-платників податків ІІІ групи, які є платниками ПДВ, а також для ФОП – платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та напівдорогоцінного каміння.