У "Дії" з’явилася послуга для призовників та військовозобов’язаних

У "Дії" з’явилася послуга для призовників та військовозобов’язаних
10:34 03.09.2021
У "Дії" з’явилася послуга для призовників та військовозобов’язаних

Вперше в історії Збройних сил в тестовому режимі запрацював цифровий онлайн-сервіс, який дозволяє військовозобов'язаним, резервістам і призовникам онлайн змінити реєстрацію місця проживання.

Про це вказано на сайті Міністерства оборони, передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

  • Це нововведення насамперед стосується людей, внесених до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів і в кого є наявні та правильно оформлені всі необхідні документи. Зараз ця система доступна лише для власників ID-карток.
  • У Міноборони кажуть, що раніше процедура зміни місця реєстрації займала від трьох днів, а часто процес розтягувався на два тижні. Людям треба було відвідувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, щоб знятися з військового обліку в одному місті та стати в іншому.

У Міноборони обіцяють, що через "Дію" вся процедура займає значно менше часу, і не потрібно особисто відвідувати жодну установу.

Як це працює?

  • Молодь призовного віку, військовозобов'язані чи резервісти заходять на портал "Дія". Там треба заповнити електронну заяву, внести свої дані, обрати, зокрема, особистий номер реєстрації.
  • Відповідно до поданої заявки, "Дія" робить запит до вже сформованого Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, призовників і резервістів. Після перевірки інформації дані про нове місце реєстрації автоматично передаються до територіальних центрів надання адміністративних послуг.

Електронна послуга "Є-реєстрація" поки що працює у тестовому режимі в кількох територіальних громадах: у Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі, Кривому Розі та у Києві.

Паралельно функціонує чинний, паперовий варіант зміни реєстрації місця проживання. У майбутньому відомство хоче повністю відійти від "реалій сьогодення", зокрема, від печаток у документах.