У Київській області можуть посилити карантин: регіон "закриють"

У Київській області можуть посилити карантин: регіон "закриють"
10:35 19.03.2021
У Київській області можуть посилити карантин: регіон "закриють"

У Київській області (а відтак і Обухові, прим. ред.) можуть посилити карантинні обмеження.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Він підкреслив, що рішення про запровадження більш жорстких обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусу в тій чи іншій області сьогодні ухвалює місцева влада.

У Києві зараз погано. Івано-Франківщина, Закарпаття, Житомирщина, Вінниччина закриті. А, наприклад, на Дніпропетровщині чи на Харківщині є вільні місця (в медзакладах. – Ред.) – 30% зайнятості ліжок. Навіщо закривати регіон? Чому ми саме так працюємо? Тому що місцева влада краще бачить, що відбувається на території, – зазначив Кирило Тимошенко.

Заступник керівника Офісу Президента нагадав, що кілька тижнів тому, коли на Закарпатті та Івано-Франківщині розпочалося різке збільшення кількості хворих на COVID-19, у Києві багато людей продовжували нехтувати протиепідемічними заходами – не носили масок, не дотримувалися карантинних вимог. Це мало негативні наслідки – в столиці почала зростати захворюваність.

За словами Кирила Тимошенка, медичній системі важко впоратися з таким різким збільшенням кількості нових хворих, тому є необхідність у запровадженні обмежувальних заходів у тих регіонах, де ситуація складна.

Кожного дня і в Офісі Президента, і в МОЗ ми працювали над тим, щоб з'являлися додаткові ліжка і додатковий кисень. На Івано-Франківщині три тижні тому були зайняті 82% ліжко-місць. Додається 450 ліжок, а відсоток не падає – як було 82%, так і є. Додається ще 350 ліжок, а відсоток на тому ж рівні. Це набагато небезпечніше, ніж восени, коли закривалося все (на локдаун. – Ред.) – наголосив заступник керівника Офісу Президента.

Він укотре звернувся до громадян з наполегливим проханням дотримуватися карантинних вимог і носити маски.