У Київській області провели облік тварин і заборонили полювання

У Київській області провели облік тварин і заборонили полювання
10:30 14.03.2023
У Київській області провели облік тварин і заборонили полювання

У мисливських угіддях Київської області завершено щорічний зимовий облік диких тварин.

Про це повідомили у Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної адміністрації, передають Хроніки Обухова.

На виконання Законів України «Про тваринний світ», «Про місцеві державні адміністрації», «Про мисливське господарство» в мисливських угіддях області проведено облік мисливських тварин, йдеться у повідомленні.

  • Особливу увагу приділено відповідності фактичної чисельності мисливських тварин до чисельності визначеної матеріалами мисливського впорядкування. Під час обліку проводився також аналіз наявних біотехнічних споруд для поліпшення умов існування диких тварин.
  • Дані обліку є основою визначення якості та оптимальних шляхів відтворювальних можливостей мисливських угідь, динаміки чисельності мисливських тварин та об’єктивного контролю за їх використанням і відтворенням.
  • Цьогоріч, у зв’язку з проведенням бойових дій на території області облік тварин проводиться переважно методом маршрутного обліку тварин за слідами та методом обліку на місцях підгодівлі та місцях зимових скупчень тварин.