У Підгірцях на Обухівщині вже п’ятий місяць скаржаться на постійний сморід

У Підгірцях на Обухівщині вже п’ятий місяць скаржаться на постійний сморід
16:40 20.10.2021
У Підгірцях на Обухівщині вже п’ятий місяць скаржаться на постійний сморід

У селі Підгірці, що на Обухівщині вже п’ятий місяць місцеві жителі скаржаться на постійний сморід.

Про це повідомляє Київський регіон, передають Хроніки Обухова.

Днями рівень сірководню в повітрі складав 0,034 мг/м3, і це при тому, що H2S навіть на рівні 0,004 мг/м3 вже відчутно б’є по органолептиці – це стало відомо з допису у фейсбуці староста Козинської селищної ради Сергія Кравченка.

Причина неприємного запаху — сусідство з полігоном ТПВ №5, на якому з червня розпочалась рекультивація. Тоді Київська міська влада, яка утримує цей полігоном, анонсувала про намір перетворити його на екологічно безпечний об’єкт і здійснювати рекультивацію відповідно до європейських практик.

Натомість вже 5 місяців на першій карті, яка нібито в процесі рекультивації, старе сміття лише переміщується і не укривається, — стверджує Кравченко. “Розколупали старе сміття з глибин полігону в одному місці — розтягнули тонким шаром на велику площу. Напевне, щоб більше отруйного смороду вивітрилось! Розколупали в іншому місці — знову на те саме місце тонким шаром! Совість взагалі є у власників та утримувачів полігону? Чи це умисне випробовування на стійкість терпіння громади?”, — обурено констатує староста Підгірців.

Може хтось з КМДА чи Київспецтрансу хибно вважає, що люди звикли до постійного смороду? Сірководень це не лише неприємний запах.

Про небезпеку сірководню можна ознайомитись на офіційному сайті Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Так ось. В усіх ЗМІ лунає інформація про рекультивацію полігону ТПВ №5. Інформація видається як якась перемога, досягнення. Ніяк не менше. Але що за цим стоїть? За красивою ширмою — 5-місячне постійне труїння людей, – констатує Сергій Кравченко.