Україна на порозі Covid-катастрофи: кількість хворих зростає

12:28 23.03.2021

За останній тиждень зросла кількість хворих на Covid-19 та кількість померлих від цієї хвороби. В деяких регіонах майже не залишилось місць із киснем в лікарнях.

Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується, пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Українську Правду.

За останній тиждень захворіли майже на 26 тисяч громадян більше, ніж за попередній, померли - на 300 осіб більше.

Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. Нас чекає ще дуже важкий період. Сьогодні у нас встановлений антирекорд щодо кількості померлих: вперше в країні цифра перетнула (позначку в) 300 громадян, які пішли з життя через COVID за одну добу, - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Голова МОЗ порівняв тижневі дані щодо епідемії. За минулий тиждень "значно зросла кількість нових випадків хвороби. Якщо позаминулого тижня зафіксували 60 748 випадків, а минулого тижня – 86 708, захворіли майже на 26 тисяч громадян більше.

За словами Степанова, також збільшилася кількість людей на лікарняних ліжках: станом на ранок понеділка у лікарнях було 36 600 із COVID або підозрою на нього.

Зросла і кількість летальних випадків: за минулий тиждень було зафіксовано 1 665 летальних випадків, що більш як на 300 летальних випадків перевищує показник позаминулого тижня.

Степанов наголосив, що значно збільшили кількість тестувань у країні: з 395 тисяч позаминулого тижня до понад 531 тисячі тестів минулого (це ПЛР і швидкі тести на антиген).

Середня заповненість ліжок із киснем складає 55% загалом по країні, але в деяких регіонах ситуація турбує: у Києві понад 70% ліжок із киснем заповнені, також напружена ситуація у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій і Миколаївській областях.