Умови для послаблення карантину: уряд оновив показники

Умови для послаблення карантину: уряд оновив показники
16:09 18.06.2020
Умови для послаблення карантину: уряд оновив показники

Уряд оновив показники, за якими в регіонах посилюватимуть чи послаблюватимуть карантин в тих чи інших областях.

Їх запровадять з 22 червня, розповів головний санлікар Віктор Ляшко, передають Хроніки Обухова з посиланням на The Village.

Послаблення карантину залежатиме від ЧОТИРЬОХ ПОКАЗНИКІВ:

1. ЗАПОВНЕНІСТЬ ЛІЖОК в лікарнях повинна не перевищувати 50% − такий же показник діяв і раніше.

2. СЕРЕДНЯ КІЛЬКІСТЬ ПЛР- ТА ІФА-ТЕСТУВАНЬ має становити не менше 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

  • Раніше для послаблення карантину кількість тестувань повинна була становити не менше 12 на 100 тисяч населення, але показник збільшили вдвічі, щоб заохочувати в регіонах робити більше тестувань на коронавірус

3. КОЕФІЦІЄНТ ВИЯВЛЕННЯ ВИПАДКІВ КОРОНАВІРУСУ не перевищує 11% − він замінив індикатор інцидентності, який існував до цього − 12 на 100 тисяч населення.

Великий недолік був у тому, що в областях, у яких зростала кількість тестувань, виявляли більше випадків. Це не спонукало нарощувати кількість тестування. Тому ми перейшли на коефіцієнт, який відображає ту ж інцидентність, але дозволяє збільшувати кількість тестувань, − пояснює Ляшко.

4. ПОКАЗНИК ДИНАМІКИ ЗРОСТАННЯ ВИПАДКІВ COVID-19 не більше 10% − кількість випадків цього тижня порівнюється з кількістю випадків попереднього тижня.

Якщо він перевищує 10% − потрібно застосовувати протиепідеміологічні заходи. Їх тепер можна застосовувати не для цілої області, а закривати окремі населені пункти.

Львівська область за інцидентністю перевищує 12 на 100 тисяч населення, але перевищення відбувається за рахунок міста Львів. У той же час Трускавець міг би відкритись, оскільки там інцидентність значно менша. Тепер область можна розбити на кілька частин і вживати заходи на місцях, − пояснив головний санлікар.

За його словами, що за цими показниками пом’якшити карантин могли б У КИЄВІ ТА ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ, де раніше не могли послаблювати карантин через високу інцидентність.

Рішення про послаблення чи посилення карантину ухвалюватимуть регіональні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також тепер головний санлікар області визначатиме, які сфери варто обмежити через поширення коронавірусу.