Управління туризму Київської ОДА: 2 питання до компетентності

Управління туризму Київської ОДА: 2 питання до компетентності
16:11 02.07.2021
Управління туризму Київської ОДА: 2 питання до компетентності

Управління туризму Київської ОДА опублікувало пост про одну з найвідоміших туристичних локацій Обухівщини - село Витачів.

Згідно з історичною довідкою чиновників:

  • Про нього знайдено згадки часів Х століття, проте археологічні розкопки показали, що люди тут жили ще у IV-V ст. н. е.
  • У давньоруські часи Витачів був важливим портом та місцем, де зустрічались князі Київської Русі. Тут двічі знаходили стародавні арабські монети - дирхеми, які свого часу виконували роль міжнародних грошей.
  • Оглядаючи цю локацію, що розташувалася на мальовничих пагорбах над Дніпром, погляд зупиняється на невеликій капличці. Вона має незвичайний хрест із 7 променями і півмісяць в основі. Вважається що вона була побудована за кресленнями самого Тараса Шевченка

Крім того, "Подивитись варто й дерев’яний млин, меморіальний камінь, краєзнавчий музей, а також обов’язково піднятись на гору Краснуха, яку порівнюють з Тибетом та називають “місцем сили”, впевнені в управлінні.

По суті:

  1. Гора називається Красуха, не КрасНуха. Краснуха (як у носуха, косуха і досуха - трошки інше).
  2. Гора Красуха знаходиться зовсім не там, де вказано у дописі. Принаймні, на фото її немає. Але, є підозри у тому, чи знає автор де саме.
  3. На горі Красуха зараз кладовище. Можливо, для когось це "місце сили" чи "Тибет", але, визначення, погодьтеся, досить полемічне.