Уряд думає над посиленням відповідальності за порушення "маскового режиму"

Уряд думає над посиленням відповідальності за порушення "маскового режиму"
14:53 16.06.2020
Уряд думає над посиленням відповідальності за порушення "маскового режиму"

Кабінет Міністрів України планує виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму. Йдеться, насамперед, про приміщення і громадський транспорт.

Про це повідомили в уряді, передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах в умовах адаптивного карантину забезпечити всі належні заходи для недопущення різкого зростання кількості хворих на COVID-19, зауважили в уряді.

Зазначено, що, звертаючись до голів обласних державних адміністрацій (ОДА), прем'єр наголосив, що нині дуже важливо тримати епідемію під контролем, особливо враховуючи той факт, що послаблення карантинних заходів, на жаль, суспільством сприймається як скасування карантину.

Людям потрібно роз'яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті.

Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів, – наголосив Шмигаль.