В Обухівській лікарні відкриють два нових відділення
11:18 12.05.2021
В Обухівській лікарні відкриють два нових відділення

Як просувається ремонт в КНП ОМР «Обухівській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування», перевірив голова Обухівської РДА Олександр Гомон. Вже незабаром тут з'явиться медичне обладнання для КТ та нове відділення гемодіалізу.

Капітальний ремонт приміщення відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги лікарні відбувається в рамках реалізації проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» і знаходиться вже на стадії завершення, пишуть Хроніки Обухова з посиланням на пресслужбу Обухівської РДА.

Гемодіаліз — це позаниркове очищення крові, яке використовують при тяжких захворюваннях нирок, а також при великій кількості токсинів у крові людини зі здоровими нирками. Кров людини очищують від токсичних речовин та продуктів обміну. За тиждень пацієнту з гострою нирковою недостатністю необхідно 2-3 таких процедури, тому це єдина процедура, яка продовжує життя таких людей. Вони можуть працювати та вести активний спосіб життя, але повне одужання дає лише трансплантація нирок. Гемодіаліз роблять безкоштовно для пацієнтів; платити за цю послугу буде Національна служба здоров’я.

На це нове відділення гемодіалізу було виділено кошти з бюджету Обухівського району та інвесторська допомога. Наразі, ремонтні роботи практично завершені, і як тільки лікарня законтрактує витратні матеріали для проведення гемодіалізу, відділення запрацює!, - йдеться в повідомленні.