В Обухівському районі поліцейські оперативно розшукали автокрадія

В Обухівському районі поліцейські оперативно розшукали автокрадія
10:16 30.11.2021
В Обухівському районі поліцейські оперативно розшукали автокрадія

Про зникнення вночі автівки «ВАЗ-21011» до поліції повідомив мешканець Василькова Обухівського району.

На пошуки викраденого авто були орієнтовані усі працівники групи реагування патрульної поліції та дільничні офіцери поліції, передають Хроніки Обухова з посиланням на Відділ комунікації поліції Київської області.

Невдовзі, під час патрулювання поліцейські в лісі помітили автомобіль, схожий за прикметами на викрадений.

Згодом правоохоронці встановили особу викрадача. Ним виявився 18-річний місцевий житель. Зловмисник зізнався поліцейським, що на прохання 30-річного знайомого проник до гаражного приміщення і викрав авто, а також розповів, що старший товариш мав намір розібрати його на запчастини, розповіли у поліції.

Під час проведення невідкладного обшуку за місцем перебування молодика правоохоронці виявили згортки фольги із речовиною, ззовні схожою на амфетамін, пакети з речовиною рослинного походження зеленого кольору схожою на канабіс, старі монети та банківські купюри, ордени, золоті прикраси.

На місце події одразу прибули керівництво відділу поліції, слідчо-оперативна група та працівники сектору превенції.

Наразі речові докази вилучено та направлено на відповідні експертизи.

За фактом викрадення автомобіля поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність чоловіків до подібних злочинів на території Василькова, а також прилеглих районів. Вирішується питання щодо повідомленні їм підозри.
Досудове розслідування триває.