Ознайомлений - озброєний: обухівським школярам розповіли про професіограму

Ознайомлений - озброєний: обухівським школярам розповіли про професіограму
17:39 09.10.2019
Ознайомлений - озброєний: обухівським школярам розповіли про професіограму

Фахівці Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості 8 жовтня 2019 року провели інтерактивний профорієнтаційний урок на тему «Формула вибору професії. Складова «Можу» для учнів 9 класу Академічного ліцею №1 ім. А.С. Малишка міста Обухова.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на прес-службу центру зайнятості.

Підлітки пригадали формулу вибору професії «Хочу-Можу-Треба» та прослухали міні-лекцію про її другу складову «Можу». У результаті, вони дійшли висновку, що найголовніше завдання при виборі майбутньої професії - знати свої здібності, індивідуально – психологічні особливості та стан здоров’я.

Фахівці служби зайнятості допомогли школярам визначити психологічні схильності до певних видів професійної діяльності, розібрали з ними структуру здібностей та професійні інтереси учнів. Також, дітям запропонували скористатися діагностичним комплексом «Моя професія: консультаційна мережа» для підтвердження результатів. Щоб не помилитися з вибором майбутньої професії, більшість дев’ятикласників виявили бажання отримати коди доступу від профконсультанта та пройти тестування.

Під час інтерактивних вправ підлітки пригадали класифікацію професій за предметом праці: «людини-людина», «людина-техніка», «людина-знакова система», «людина-природа», «людина-художній образ». Крім того, з ними обговорили індивідуально-психологічні здібності, які повинні мати представники кожного з п’яти типів.

У ході уроку школярі ознайомилися з поняттям «Професіограма». Вони грамотно та правильно описали професійні, кваліфікаційні обов’язки, рівень знань та навичок, які необхідні працівнику для успішної діяльності у тій професії, яку вони описували.

На завершення уроку дев’ятикласники отримали домашнє завдання: співвіднести 5 вподобаних професій з професійними вимогами, які висуває кожна професія до працівника, та з’ясувати, чи відповідають вони вимогам обраних професій.