В Обухові може з'явитися реабілітаційний центр для ветеранів АТО/ООС

В Обухові може з'явитися реабілітаційний центр для ветеранів АТО/ООС
10:49 05.04.2021
В Обухові може з'явитися реабілітаційний центр для ветеранів АТО/ООС

ГО «Материнське серце» вирішило подавати пропозицію на громадський бюджет міської ради для створення Центру реабілітації ветеранів.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Фейсбук-сторінку Олени Артюшенко.

Війна триває вже восьмий рік, учасників війни стає все більше, а з їхньою реабілітацією справи й досі невтішні. Таку допомогу треба було організувати ще на початку війни. Можливо б, тоді вдалося уникнути багатьох трагедій, що стали наслідком вже звичного воєнного терміну «посттравматичний синдром», йдеться у повідомленні.

«Годі чекати!» - вирішили волонтери ГО «Материнське серце», підбадьорені завзятою упевненістю у можливостях реалізації проєкту члена виконкому Обухівської міськради Любові Воробець.

На днях у волонтерських «апартаментах» відбулася коротка ділова нарада, у якій взяли участь голова «Материнського серця» Віра Іщенко, Любов Воробець, депутат міськради Олена Паєнко, ветерани АТО Богдан Мишко і Віталій Грабовий з дружиною Антоніною.

Вирішили подавати пропозицію на громадський бюджет міської ради, підготувавши для цього відповідні документи і начерки.

Обухівських волонтерів «підігріває» й успішний досвід бердичівських колег, яким на базі закинутого санаторію вдалося без залучення бюджетних коштів створити сучасний реабілітаційний центр для тих, хто повертається з пекельної війни до мирного життя.