В Обухові зростуть тарифи на комунальні послуги: подробиці

В Обухові зростуть тарифи на комунальні послуги: подробиці
10:58 04.11.2021
В Обухові зростуть тарифи на комунальні послуги: подробиці

Для обухівчан збільшаться ціни на послугу з управління багатоквартирним будинком.

Подорожчає прибирання прибудинкової території, прибирання приміщень загального користування та технічне обслуговування ліфтів, повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на ТОВ МЖЦ.

Збільшення вартості пов'язано із зростанням розміру мінімальної заробітної плати та зміною вартості витратних матеріалів.

Також комунальники наголошують, що в 2022 році необхідно провести експертне обстеження ліфтів.

Експертне обстеження є складовою частиною робіт, які спрямовані на забезпечення і підтримання належного рівня надійності ліфтів та їх безпечної експлуатації. Проводиться з метою визначення належного стану ліфта, установлення можливостей, доцільностей, умов і терміну подальшої її експлуатації, а також установлення потреби проведення ремонту, модернізації, реконструкції або заміни ліфта.

У разі не проведення у встановлені терміни обстеження ліфта або у разі отримання негативного висновку експертного обстеження, а також виявлення дефектів, пошкоджень і несправностей, які негативно впливають на безпечну експлуатацію устаткування і загрожують безпеці працівників та пасажирів, управитель зобов’язаний припинити роботу (експлуатацію) ліфта до проведення необхідних ремонтних робіт, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в проєкті бюджету Обухівської міської територіальної громади на 2022 рік не передбачені кошти на проведення експертного обстеження ліфтів, зазначені обстеження необхідно провести за кошти співвласників будинків. Вартість експертного обстеження одного ліфта становить 6500 грн. та включена до складової витрат «Технічне обслуговування ліфтів».

Перелік будинків , в яких необхідно провести експертне обстеження ліфтів в 2022 році:
1. вул. Миру, 1 – 1 вант/ пас.
2. вул. Миру, 10 – 4 ліфти
3. вул. Миру, 17 – 6 ліфтів
4. вул. Київська, 156 – 3 ліфти
5. вул. Київська, 172- 3 ліфти
6. вул. Київська, 178 – 3 ліфти
7. вул. Каштанова, 11 – 1 ліфт
8. вул. Каштанова, 14 – 2 ліфти
9. вул. Каштанова, 16 – 2 ліфти