В Україні кількість хворих на COVID-19 може зрости до 9000 на день

В Україні кількість хворих на COVID-19 може зрости до 9000 на день
10:24 02.10.2020
В Україні кількість хворих на COVID-19 може зрости до 9000 на день

В Україні найближчими місяцями кількість хворих на COVID-19 може зрости до дев’яти тисяч випадків на день.

Про це заявив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю «Суспільному», передають Хроніки Обухова з посиланням на Хмарочос.

Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить п’ять тисяч, і може складати від семи до дев’яти тисяч випадків на день. В цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків у Європі, – заявив Ярно Хабіхт.

Керівник офісу ВООЗ пояснив, що збільшення кількості випадків захворювання відбувається тому, що в Україні досі спостерігається передача вірусу в громадах.

Ми не звузили передачу до кластерного поширення, до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки і також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи, – розповів Ярно Хабіхт.

Він нагадав, що за даними сайту World Meetings Info, Україна знаходиться на 25 місці за рівнем тестування на коронавірус. У середньому Україна проводить близько 25 тисяч тестів ПЛР на добу, для порівняння Німеччина проводить 150 тисяч.

Ми в соціальних мережах: