Васильків: Варта прослідкує за вивозом сміття
11:22 09.05.2022
Васильків: Варта прослідкує за вивозом сміття

Київська область, Обухівський район, Васильківська тергромада. Місцева муніципальна варта прослідкує за вивозом сміття з проблемних місць.

Своїми планами правоохоронці поділилися на сторінці у фб, передають Хроніки Обухова.

У геометричній прогресії збільшується маса сміття, особливо великогабаритного, яке оплачується за окремим тарифом. Гострим питанням стало збільшення кількості сміття у селах. При цьому, мешканці не заключають договір з даного виду послуг. Натомість, звозять усі відходи у баки міста, за які сплачують жителі багатоповерхівок, розповіли правоохоронці.

Одним з таких прикладів - баки на вул. Гоголя. В них звозять побутові відходи з приватних секторів і сіл, перетворюючи місце на сміттєзвалище. Працівникам потрібно їхати двічі, щоб зібрати усе сміття. А це додаткові витрати: пальне, заробітна плата та накопичення на полігоні.

Наразі співробітники Муніципальної варти забезпечують цілодобове чергування. У разі виявлення порушення, станеться неминуче - зловмисник буде нести покарання: адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1340 грн, додали вони.