Вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України

Вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України
10:09 28.10.2020
Вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України

Проєкт «Кишенькова країна» — це наймасштабніше 3D-оцифрування об’єктів матеріальної культурної та архітектурної спадщини України за підтримки УКФ. Під час експедиції команда SKEIRON охопила усі 24 регіони та АР Крим зі сходу на захід і з півночі на південь і оцифрувала 40 об’єктів архітектурної спадщини.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на На часі.

Про що йдеться?

  • Усі оцифровані об’єкти будуть доступні у форматі AR-листівок, які можна буде сканувати застосунком Pocket City AR з аудіогідом української та англійською мовами.
  • Щороку кількість архітектурних пам’яток в Україні зменшується. Не існує єдиного повного реєстру пам’яток культурної спадщини, тому важко сказати, який відсоток з них використовується в туризмі.
  • 3D-сканування дозволить зафіксувати теперішній стан пам’яток, а використання AR-технологій розробити сувенірну продукцію, щоб популяризувати українську архітектурну спадщину в межах країни і закордоном.

Серед складових застосунку:

  • Бібліотека всіх листівок, які компанія створила або створить (Україна, Київ, Одеса, Харків, Львів, Чортків)
  • Аудіогід про об’єкти українською та англійською мовами
  • Застосунок працює на платформах іOS та Android

Найкращий сувенір — це місто, яке можна взяти завжди з собою. Запросити у подорож, привезти клаптик спогаду, подарувати емоцію — сучасні технології творять неймовірне. «Кишенькове країна» — проєкт, який популяризує архітектуру міст через сувенірну AR-продукцію. Ми привертаємо увагу до руйнування історичних пам’яток і створюємо сувенірну туристичні листівки у форматі доповненої реальності, впевнений Андрій Гривняк, співзасновник компанії SKEIRON

Ми в соціальних мережах: