Вийшов тізер фільму -детективу про життя трипільців (відео)
10:47 01.11.2019
Вийшов тізер фільму -детективу про життя трипільців (відео)

Вийшов тізер фільму -детективу про життя стародавніх трипільців "Пожежа Саніри".

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Багнет.

- 30-го жовтня в Києві був представлений тізер повнометражного художнього фільму «Пожежа Саніри». Це детективна історія, дія якої рогортається в далекій давнині в Трипільському місті, - йдеться у повідомленні.

Сценарій майбутнього фільму написаний за однойменним твором Еда Данилюка. Консультантом за написання історичного роману виступив професор Михайло Юрійович Відейко, всесвітньо визнаний експерт із трипільської культури.

- Чарівний світ Трипілля приваблює все більше українців. На момент, коли трипільці будували міста із 15-20 тисячами жителів в кожному, ще не існувало: одомашнених птахів (домашніх курей, наприклад), колеса (як практичного винаходу, а не іграшки), одомашнених фруктових дерев. Не існувало самого поняття держави, ще не було винайдено письма, у жителів Месопотамії ще не виникло ідеї рити канали, а в жителів Єгипту - будувати піраміди. В той час жито вважалося бур’яном, а на українській землі жили справжні леви (такі, як в сьогоднішній Африці). До речі, в одному з епізодів фільму такий лев з’явиться, - повідомляє реліз.

Ідея та втілення екранізації роману належить відомому українському режисерові Олександру Кирієнко. На рахунку Олександра численні успішні режисерські роботи в кіно і на телебаченні, включаючи подану від України на здобуття премії Оскар кінодраму «Ілюзія страху». Задля сценарної адаптації роману до проекту приєднався Денис Замрій, кіноакадемік, автор багатьох сценаріїв, гуру сценарного мистецтва.

Фільм розповідатиме про злочин, який могли скоїти тільки в ті часи. У світі Трипілля, близько 5 500 років тому, десь між Південним Бугом та Дніпром, молодий городянин Саніра мимоволі бере в свої руки розслідування серії таємничих подій, що жахають його місто і загрожують життю городян. Все почалося з пожежі, що знищила місто за кілька годин до запланованого ритуального спалення. За незрозумілих і страшних обставин вбито головного підозрюваного. Жахаючі загадки множаться. Здається, самі безжальні трипільські богині розлютилися на людей.

Проект здійснюється за підтримки Українського Культурного Фонду.